Sir Elwoodin hiljaiset värit kokosi välitilinpäätöksen
 
Sir Elwoodin hiljaiset värit joutui kesällä kovan paikan eteen basisti Riku Järvisen kuoltua tapaturmaisesti. Miettimistauon jälkeen yhtye kuitenkin päätti jatkaa toimintaansa.
 
       
  Nyt ilmestyy erään vaiheen tilinpäätöksenä kokoelma Varjoja, varkaita ja vanhoja valokuvia osa 2. Sen jälkeen Sir Elwoodin hiljaiset värit jatkaa kohti uusia haasteita.  
  Elwood-pomo Juha Lehti kertoo, että jatkaminen ei todellakaan ollut mikään itsestäänselvyys.  
  - Mehän olimme ensin täysin pihalla. Varasimme kuitenkin Tavastia-klubilta yhden illan Rikun muistokonserttia varten, ja varauksen myötä oli pakko alkaa tehdä jotain. Lopulta päätimme, että ei saa jäädä tuleen makaamaan, Lehti kertaa viime kesän vaikeita hetkiä.  
  - Mutta se on selvä, että Rikun vaikutus ei koskaan tule häviämään tästä bändistä. Tämä kokoelma on paitsi tilinpäätös myös kunnianosoitus Rikulle, Lehti kuvailee levyä, jonka "ensimmäinen osa Varjoja, varkaita ja vanhoja valokuvia 1 julkaistiin vuonna 1998.  
  Uusi basisti löytyi sangen luontevasti. Puppe Luomanmäki tuli mukaan Järvisen muistokonserttiin ja jäi sille tielle.  
  - Puppe sopii jo mietteiltäänkin tämän bändin kemiaan, mutta eihän tämä se ihan sama orkesteri voi olla enää koskaan, Lehti luonnehtii.  
  Kokoelma, jonka kyljessä tulee Helsingin Tavastia-klubilla aprillipäivänä 1999 taltioitu dvd, sisältää teemalla tangosta rock 'n' rolliin muun muassa kappaleet Tango, Torkkelinmäki, Bussi 17 ja Rock 'n' roll. Ja sellaisenkin laulun kuin Kekkonen: "Ja niin suuri ja punainen kuin sydämeni oli, oli mahtava Neuvostoliitto. Koto rauhan ja vallankumouksen ja sen halvan votkapullon… oli maailma ja tv mustavalkoinen kunnes kevät tuli Prahasta."  
  - Tämä kappale lähti siitä, kun eräs Juhani Suomen Kekkos-kirjoista aiheutti melkoisen debatin. Ajattelin silloin, että pitää tehdä teksti, jossa Kekkosen Suomessa lapsuutensa viettänyt muistelee presidenttiä. Kekkonen ja presidentti, nehän olivat silloin yksi ja sama asia. Tuntui mahdottomalta, että joku muu voisi joskus olla Suomen presidentti, Lehti kertoo.  
       
   

Uutislehti 100, 18.3.2005

 
    teksti: STT  
       
       
   
<< takaisin leikekirjaan