Politiikkakysely poppareille (ylläpidon huom.)
 
       
 

1. Aiotko äänestää tulevissa vaaleissa? Millä perusteella annat äänesi?

2. Voiko äänestämällä vaikuttaa?

3. Mihin seikkoihin sinä itse haluaisit ensisijaisesti muutosta?

4. Onko sinun/teidän musiikissanne sanomaa? Voiko musiikilla vaikuttaa ihmisiin?

 
  Juha Lehti  
  1. Aion äänestää. En ole vielä valinnut, että ketä henkilöä aion äänestää. Perusteet ovat aina niin helvetin vaikeita, mutta se on ainakin varmaa, että mä äänestän. Mä olen periaatteessa äänestänyt koko historiani ajan sen jälkeen, kun sain äänioikeuden. Jos en ole löytänyt ketään sopivaa, niin olen ainakin käynyt jättämässä tyhjän ihan sen takia, että kertoisin olevani olemassa.  
  2. Kyllä ja ei. Koska mä käyn äänestämässä, niin mä uskon, että johonkin se vaikuttaa. Jollet sä käy äänestämässä, niin sun on turha huutaa jälkikäteen, että ketä sinne valittiin ja ketä ei. Tietysti nykypäivänä tulee vähän kyyniseksi näiden tyyppien kanssa jo siinä kun seuraa näiden parinsadan valitun etuoikeutetun touhuilua. Välillä tulee mieleen, että nämäkö ovat meidän edustajia?  
  3. Jos ollaan näin saatanan naiiveja, niin kaikkihan me haluttaisiin täyttää tämä maailma rakkaudella ja humanismilla. Jos tämän liittää tuleviin vaaleihin, niin suurin ahdistus mulle täällä Euroopan nurkassa on se, että me ollaan keskenään kutevia pikku paskiaisia ja uskotaan siihen, että me ollaan maailman napa. Me ollaan pieni maa ja jos me ei opita menemään ulospäin ja kertomaan itsestämme ja huomaamaan, että asiat voidaan ratkaista muillakin tavoilla kuin täällä, niin meille käy helvetin huonosti. Pitäisi huomata, että me ollaan osa jotain isompaa ja pitäisi huomata, että tuolla on maailma ulkopuolella ja oppia hengittämään sen kanssa yhtä matkaa. Toisaalta siinä piilee myös meidän voima. Onhan se helvetin hassua, että tällaisella pienellä maapläntillä asuu kahden suurvallan välissä tällaista kieltä puhuva ryhmä. Jostain kumman syystä me ollaan vaan laitettu kädet nyrkkiin ja puhuttu vaan suomea, mikä on hienoa, mutta samalla pitäisi nähdä, että elämää on muuallakin ja antaa niiden vaikutteiden tulla tänne. Kuulutan siis kansainvälisyyttä tänne lisää.  
  4. Pitää uskaltaa sanoa. Mä olen joskus miettinyt, että iskelmä on viihdykettä, jota tietenkin tarvitaan, mutta rockin puolella pitäisi uskaltaa. Jos joku asia vituttaa tai tuntuu vaikealta ja aralta, niin se pitää laittaa ylös. Lauluntekijällä on mun mielestä vastuu, että jos sillä on jotain sydämellään, niin se pitäisi laittaa lauluun eikä vain viihdyttää. Lauluilla tulisi olla syy olla olemassa. Jos sulla on sellainen etuoikeus, että sa saat laulujasi esille, niin kyllä sun pitää nähdä vastuu siitä mitä sä teet.  
       
   

Soundi 10/1996

 
    teksti: o. bekant  
       
       
   
<< takaisin leikekirjaan