Viidestä albumista kokoelma ja kirja
 
  Sir Elwoodin hiljaiset värit kahteen pakettiin  
    Helsinkiläisyhtye Sir Elwoodin hiljaiset värit on pistänyt vajaan vuosikymmenen mittaisen uransa kahteen pakettiin. Albumi Varjoja, varkaita ja vanhoja varkaita on koottu yhtyeen viiden albumin parhaimmistosta. Samaa nimeä kantava kirja sisältää kappaleiden nuotteja ja laulaja-lauluntekijä Juha Lehden huomioita menneistä vuosista.  
    - Levy-yhtiö ehdotti kokoelmalevyn tekemistä jo viime vuonna, mutta yhtye ei innostunut asiasta onnenkaan. Lopulta äänestimme asiasta ja tuumimme, että kyllä viiden albumin jälkeen voi jo kokoelman tehdä, Juha Lehti selvittää.  
  Aluksi yhtyeen jäsenet laativat kukin oman listansa kappaleista, mutta lopulta laulujen valinta päätettiin jättää levy-yhtiön tehtäväksi.  
  Ja vaikka monien fanien suosikkikappaleita levyltä taatusti puuttuukin, isoimmat hitit kuten Neiti kevät, Perunamaa ja Viimeisellä rannalla ovat tietysti mukana.  
  Jokainen bändi haaveilee hitistä, mutta 1993 julkaistu Viimeisellä rannalla aiheutti Sir Elwoodin hiljaisille väreille maineen ja mammonan ohella melkoisia ongelmia.  
    - Homma karkasi meiltä käsistä, eikä yhtye ollut lainkaan valmis sellaiseen mylläkkään. Ihmettelin itsekin välillä, että mikä nyt mättää, koska jokainen bändihän haaveilee suosiosta. Silti touhu oli meille vähän liian rock and rollia, Lehti muistelee.  
  Albumi Kymmenen tikkua laudalla oli Sir Elwoodin uran kaupallinen piikki, mutta bändillä on pyyhkinyt hyvin kautta vuosien - jokaista albumia on myyty yli 10 000 kappaletta.  
  Sir Elwoodin hiljaiset värit tunnetaan kauniin ja harmonisen musiikin esittäjänä.  
  Yhtye itse määritteli musiikkinsa alkuaikoina keskiolutjatsiksi.  
  Viime vuosina yleisö on saanut kuultavakseen myös entistä aggressiivisempaa Sir Elwoodia.  
  Entisen oikeusministerin Kari Häkämiehen homoavioliittoja koskevista kommenteista alkunsa saanut Sairas ja syntinen ja heroiinikoukkuun jääneestä ystävästä kertova Uusi isäntä esittelivät entistä voimallisemman Sir Elwoodin.  
  Lauluntekijä Juha Lehti vihjaa, että tulevaisuudessa rankempaa materiaalia saatetaan kuulla yhtyeeltä enemmänkin.  
    - Meillä on ollut jo tiettyjä kokeiluja, jotka poikkeavat aika lailla harmonisena ja säännönmukaisena tunnetusta Sir Elwoodista. Uusiutuminen on elinehto niin itselle kuin kuulijoillekin, mutta mitään täysin erilaista ei kuitenkaan tarvitse lähteä tekemään itsetarkoituksellisesti, Lehti tuumii.  
  Elwoodin musiikkiin tykästyneiden ei kannata säikähtää, sillä Juha Lehti lupaa Elwoodin pysyvän ainakin osin lestissään.  
    - Jos Neiti kevät -tyyppisiä biisejä syntyy, niitä ei taatusti unohdeta.  
       
    Uutislehti 100 28.9.1998  
    teksti: o. bekant  
     
       
   
<< takaisin leikekirjaan