Enemmän Elwoodia  
    LINNUNRADAN PIANOBAARI
TV 1 MA 28.9. KLO 19.15
 
  Emi-levy -yhtiön nokkahahmot tuskin aavistivat viime syksynä Juha Lehteä syömään viedessään, että kokoelmalevyn tekeminen ei olekaan niin yksinkertainen asia. "Nopeasti kasattu parinkymmenen kappaleen paketti riittää varmasti niille, jotka tykkää bändin muutamasta kappaleesta. Me haluttiin kuitenkin antaa enemmän", toteaa Lehti. Sir Elwoodin hiljaiset värit -yhtyeen kokoelmasta Varjoja, varkaita ja vanhoja valokuvia tulikin enemmän kuin best of -albumi. Levyjä on tosin vain yksi, mutta samaan aikaan ilmestyy myös nuottikirja, jolla on mukana valokuvin ja Juha Lehden tekstein läpi käyty yhtyeen historia. Varjoja -otsikon alla tehdään myös lokakuun lopulla alkava konserttikiertue. Yhtyeen alkujaan "keskikaljajatsiksi" luokittelema musiikkinsa on kymmenen vuoden taipaleella kulkenut kuppiloiden nurkasta klubeihin ja edelleen konserttisaleihin. Hillittömän bailubändin maineessa SEHV ei koskaan ole ollut, mutta vuosien varrella Lehden laulut ovat entisestäänkin seestyneet. Tekotahti on aina ollut rauhallinen, albumeja on ilmestynyt 5 kappaletta.  
  "Me ostettiin nyt vuosi lisäaikaa uuden levyn tekemiselle", naureskelee Juha. Lähes vuoden mittaisen keikkatauon jälkeen ei kylmiltään suju soittaminenkaan. Ei vaikka sitä olisi yhdessä treenattu lähes kymmenen vuotta. Ja nyt ei astutakaan vain jonnekin keskikaljabaarin nurkkaan, kuten usein aiemmin, vaan konserttisaleihinm joissa soittamiseen moni poikamies suhtautunee surkutellen. Perinteisissä klubeissa vastakkaiseen sukupolveen tutustuminen kun onnistuisi huomattavasti paremmin Elwoodien tunnetusti runsaan ja edustavan tyttöyleisön kanssa. "Viime vuoden kokeilut konserttipaikoissa olivat niin positiivisia, että haluttiin jatkaa samoilla linjoilla.  
  Ulkomaisen mallin mukaan kokoelmilta löytyy nykyisin ainakin yksi ennen julkaisematon raita. Sir Elwoodin hiljaisten värien levyllä se on Juha Lehden avauskappaleeksi tekemä Kannelmäki -68. "Se kertoo sen, miksi tälle reissulle on lähdetty." Levy ja nuotti-historiikki ilmestyvät 28,9, Yhtyeen saman niminen konserttikiertue alkaa 28.10.  
       
    TV-maailma  
    teksti: Tero Liete  
     
       
   
<< takaisin leikekirjaan