Sir Elwood Hesasta
 
  Viimeisellä rannalla-biisiä lallatellessa meni muutama tyhjältä tuntunut tuokio. Melodiassa on hittinikkarin saalistusase "koukku", se jokin mikä pistää hyräilemään, miettimäänkin.
 
  Sir Elwood hiljaisine väreineen ja väristyksineen säväytti jo 1992. Silloin puhutteli Neiti Kevät, toinen sympaattinen kuunteluhitti. Ei takuulla Hesasta, ajateltiin.  
  Pääkaupungissa Sir Elwood kaikesta huolimatta vaikuttaa. Siinä on viisi hyvätasoista muusikkoa, joiden mieltymysten summasta saisi puoli maapalloa.  
  Puheissa vilahtelevat mm. Helismaa, Slade, Rolling Stones, Annie Lennox, Rautavaara, musiikkinimet II maailmansodan jälkeiseltä ajalta. Keskustelu ei juutu yhteen nimeen tai kahteen Se rönsyilee kuin muratti.  
  Laulaja-lauluntekijä Juha Lehti on homman napa. Paljon lukenut, paljon kokenut kultasormi, joka taidolla kutoo melankolishenkistä tunnemusaa.  
  - Mun aiheet tulee oikeasta elämästä, mutta omien lasien läpi tarkasteltuna. Filtterissä kovat särmät hioutuvat sileiksi. Viimeisellä rannalla on mun skaalalla aika kova juttu, Juha tunnustaa.  
       
    MeKaks 1993  
    teksti: o. bekant  
       
   
<< takaisin leikekirjaan