Runollinen Lehti ja kaupunkikuva Helsingistä
 
    Sir Elwoodin hiljaiset värit - Pyhää kamaa, EMI  
       
  Sir Elwoodin hiljaisten värien uutta albumia on markkinoitu yleisesti keskiolutjatsina. Täytyy sanoa, että kyllä on keskiolutjatsi mennyt hienosteluksi. Ei se vielä eilen näin runollista ollut.
 
  Juha Lehti toimii Sir Elwoodien moottorina. Hän on suomalainen Kurt Weill, hän on suomalainen Tom Waits, hän on suomalainen Lou Reed ja helsinkiläisten Juha Vainio. Hän on tätä kaikkea yhdessä paketissa.  
  Sir Elwoodin hiljaiset värit on pitkälti yhtye, joka vain taustoittaa Juha Lehden runollisen musiikin. Sir Elwoodien värien musiikissa ei itse asiassa ole lainkaan kysymys rockista eikä sen kiltimmästä pikkuveljestä popista.  
  Se on laulelmaa joka on kaavoitettu nykyaikaan. Raamit tosin ovat vanhoja, tekniikka ja sanoitukset sen sijaan ovat tätä päivää.  
  Paljon kertoo musiikin laadusta sekin, että Sir Elwoodin värit ei esiinny ensi perjantaina joensuulaisella rock-klubilla, vaan aikuisempaan menoon vannovassa Kimmelissä.
 
  Sir Elwoodin hiljaiset värit tarjoilee helsinkiläisen katukuvan Juha Lehden näkemänä. Tarjolla on yhtä aikaa surua, haikeutta ja uskoa parempaan huomiseen.  
       
   

Karjalainen 26.10.1999

 
    teksti: Juha Rännäli  
       
       
   
<< takaisin leikekirjaan