Sir Elwoodit menevät teatteriin
 
       
  Maan suosituimpien rockyhtyeiden joukkoon noussut Sir Elwoodin hiljaiset värit päättää kesän keikkaputkensa Suomen kansallisteatterin lavalla. Miksi ihmeessä, laulaja Juha Lehti?  
    "Me soitetaan nyt koko tulevan levyn materiaali. Levy tulee lokakuussa, ja kiertueella ollaan vasta marraskuun puolella."  
  Liki kahden tunnin esitykseen on määrä mahduttaa myös yhtyeen vanhempaa materiaalia. Erikoiskeikan henkeen sopivasti nekin on sovitettu uudelleen. Yhtyettä vahvistaa teatterin lavalla uuden levyn tuottaja Riku Niemi, joka käsittelee tällä kertaa kosketin- ja lyömäsoittimia.  
  Teatterilavan mahdollisuuksia yhtye aikoo hyödyntää harkiten, mutta tehokkaasti. Tavanomaisen yhden rokkivalomiehen sijasta töissä on kolme valaisijaa.  
    "Se me otettiin periaatteeksi, että pelleilemään ei ruveta", Lehti korostaa. "Kansallisteatteri vaatii meiltä paljon. Kun me mentiin katsomaan sitä tilaa ekan kerran, niin me kuiskuteltiin keskenämme kuin pikkujätkät. Tekniikkaa siellä on tietysti vaikka kuinka paljon. Jos haluaisi jonkun jätkän lentämään lavan poikki, niin se kyllä onnistuisi. Ajateltiin kuitenkin, että ei me nyt sitä haluta."  
  Arvokkaassa teatterissa esiintyjän pitää ilmeisesti olla myös hyvin pukeutunut?  
    "Kyllä! Tukka pitää olla pestynä ja parta ajettuna. Sitä paitsi meidän mammat ja papat tulee katsomaan, kun kerran poika on päässyt Kansallisteatteriin. Silloin on oltava siistinä, eikä lavalla saa paljon kiroilla."  
     
  Sir Elwoodin hiljaiset värit Kansallisteatterin suurella näyttämöllä perjantaina 13.8. klo 19.30. Liput 120mk.  
       
    Helsingin Sanomat / Nyt-liite 13.08.1999  
    teksti: Ilkka Mattila  
     
   
<< takaisin leikekirjaan