Back Stage
 
       
  Sir Elwoodin hiljaiset värit är en grupp, vars namn utlovar mycket för den poetiskt lagde åhöraren. Kan musiken vara färger och kan färgerna vara tysta? Med fjolårets debutplatta visade gruppen att så är fallet!  
  Få band, speciellt finska, har fängslat mig så mycket som just Sir Elwood. Kanske för att deras melankoliska musik är så enkel och avskalad, men framför allt för att allting känns så fruktansvärt personligt och äkta.  
  Gruppen har ökat i popularitet i hela landet under den senaste tiden, speciellt sedan våren -92 singeln "Neiti Kevät" släpptes. I början av oktober i fjol kom deras andra platta, "Yö tekee meistä varkaat", ut. Också den fortsätter i samma färgskala och med samma volym som tidigare, dvs. i jazzens och bluesens mörka gränsland. Fler och fler börjar få upp ögonen för bandet, och som ett bevis på det är alla keikkor slutsålda.  
    - Många har undrat och frågat varför vi inte för större väsen kring oss. Men vi är medvetet anspråkslösa och vill hålla saken i egna händer. Endast då känns det bra. Spelandet måste bevaras som en passion, säger Juha Lehti, bandets sångare och gitarrist. Förutom Juha ser sammansättningen ut så här: Riku Järvinen, bas och sång, Juha Saaresaho, piano, synth och sång, Arttu Leskinen, trummor och congas och Hannu Saarinen på saxofon.  
    Lördagen den 27 februari kan du se och höra Sir Elwood live på musikcafé After Eight. Något du inte bör missa!  
   

 

 
    After Eight news, nr 1 januari 1993  
    text: M.A.  
       
     
   
<< takaisin leikekirjaan