Sir Elwood astuu suurten kerhoon
 
       
  Juha Lehti on kirjoittanut albumillisen uusia lauluja. Koska hän ei pysty toteuttamaan kappaleitaan yksin, julkaistaan Yö tekee meistä varkaat -lp Sir Elwoodin hiljaiset värit -orkesterin uutuutena.  
    - Bändi me ollaankin. Kaikilla meillä on oma tehtävämme yhtyeessä. Mä kirjoitan biisit ja edustan, Lehti väittää.  
    - Tämä maa janoaa hirveästi uusia ihmisiä. Joka helvetin tv-ohjelmaan tarvittaisiin uusia ihmisiä leikkimään. laulamaan ja paljastamaan. Meidän kuvioon se ei sovi ainakaan vielä.  
  Juha Lehteä ei ole vielä pyydetty Kymppitonniin, mutta Mikä mikä viidakkokirjasta hän on kieltäytynyt kohteliaasti.  
  Juhaa harmittaa, vaikka toisaalta hän on imarreltu, kun häntä vertaa suuriin suomalaisiin lauluntekijöihin Hectoriin tai Juiceen.  
    - Me ollaan kuitenkin bändi, aika demokraattinenkin, vaikka mä olen varmasti ryhmän ainoa kusipää, Juha miettii.  
  Musiikillisesti mä olen bändin huonoin lenkki. Huonoin soittaja. Lauluntekijäkään ei elä, jos sen ympärillä ei ole oikeita ihmisiä. Mä olen onnekas, kun saan soittaa näiden tyyppien kanssa.  
  Uusi albumi paitsi nostaa Lehden tekijämiesten kerhoon, todistaa oikeiksi miehen sanat tiiviistä bändistä. Sir Elwoodin hiljaiset värit malttaa sovittaa kappaleensa yksinkertaiseksi ja kuulostaa vakuuttavalta vähäeleisesti.  
  Pääkaupunkiseudun yhtyeellä ei ole myös tarvetta ylimääräiseen pullisteluun: Lehti uskaltaa laulaa tunteelliset sanoituksensa pehmeästi, eikä ryhmä silti kuulosta Julio Iglesiakselta.  
  Bändistä huolimatta Juha Lehti saa vetäytyä panssariin jatkossakin: Suomi saa vuosikymmenessä vain muutaman uuden lauluntekijän, joka kelpaa kaikenikäiselle yleisölle, ei ärsytä vanhuksia eikä teinityttöjä. Sellaiset kelpaavat visailuihin nyt ja kanavauudistuksen jälkeenkin.  
       
    Ilta-Sanomat 7.10.1992  
    teksti: Pasi Kostiainen  
     
    kuvateksti: Juha Lehti on kirjoittanut Sir Elwoodin hiljaiset värit -yhtyeensä levylle kappaleita, jotka kelpaavat teinitytöille ja mummoille.
- Ehkä levy-yhtiö on miettinyt meille kohdeyleisön. Toistaiseksi me ollaan sellaiselta säästytty, Lehti nauraa.
 
       
   
<< takaisin leikekirjaan