"Neiti Kevät syntyi syksyllä"
 
       
  Sir Elwoodin hiljaiset värit maalasi vuodenaikahitin  
  Sir Elwoodin hiljaiset värit -yhtyeen Neiti Kevät on tämän takatalven hitti. Pääkaupunkiseutulainen orkesteri pistää radioissa lapset laulamaan suvivirttä, vaikka kesäntulo on myöhässä kuukauden.  
  Nyt, kun kappale menestyy, sen julkaiseminen juuri leskenlehtien aikaan tuntuu laskelmoidulta. Laulaja-lauluntekijä Juha Lehti sai kuitenkin painostaa levy-yhtiön julkaisemaan koko laulun.  
    - Kirjoitin kappaleen jo monta vuotta sitten, kun asuin Mikkelissä puutalon alakerrassa. Sanoitus syntyi silloin yhtenä ruiskauksena, mutta sopivaa melodiaa ei löytynyt millään, Lehti muistelee.  
    - Se vaivasi minua kauan, mutta viime syksynä melodia tuli yhtäkkiä. Kirjoittaminen on joskus tällaista kohtalon leikkiä.  
    - Olimme bändin kanssa vääntäneet biisiä niin kauan, että halusimme julkaista sen mahdollisimman nopeasti ja kevät tuntui ainoalta sopivalta ajankohdalta. Levy-yhtiö ei kuitenkaan nähnyt siinä mitään järkeä, koska singlet eivät tavallisesti myy ja meidän seuraava albumimme tehdään vasta syksyksi.  
  Levy-yhtiökin lienee nyt tyytyväinen. Neiti Kevät on soinut eri radioasemilla paljon ja eetteriaika todennäköisesti lisääntyy, mikäli kevät jossain vaiheessa todella saapuu.  
  Sir Elwoodin hiljaiset värit aloittaa tänään Neiti Kevät -kiertueensa kakkosmatkan, joka vierailee viidessä päivässä viidessä pitäjässä.  
    - Olemme päättäneet, ettemme tee koskaan pitempiä kiertueita. Elämässä on muutakin kuin bändi, vaikka soittaminen onkin hauskaa. Tällaisella rytmillä se myös pysyy hauskana.  
  Juha Lehti on Sir Elwoodin hiljaisten värien viime vuonna julkaistun esikoislevyn myötä löydetty Suomi-rockin uudeksi runopojaksi. Koko yhtye on eri tavalla pehmeä kuin peristadilaiset bändit tai hesalaista asennetta tavoittelevat maakuntayhtyeet.  
    - Me olemme hyvin helsinkiläinen yhtye, mutta jos maaseudulle lähtee viemään stadilaisuutta elviksenä, se tulee varmasti takaisin, Lehti sanoo.  
    - Tämä voi kuulostaa naiivilta, mutta me otetaan tämä homma vakavasti ja yritetään olla rehellisiä. Tässä ei saa pysähtyä hetkeksikään miettimään, millainen on. Jos joku pehmojuttu olisi mietitty, se olisi samalla tavalla teennäinen kuin joku kovisimago.  
       
    Iltasanomat 21.4.92  
    teksti: Pasi Kostiainen  
       
       
    kuvateksti: Juha Lehti kirjoitti pehmeän vuodenaikahitin Neiti Kevät. Silti helsinkiläinen varoo tunnustautumasta pehmoksi.  
   
<< takaisin leikekirjaan